Det perfekte tapasbord til dine gæster

Hjemmeside om oplevelser og arrangementer

Det perfekte tapasbord til dine gæster

På en varm sommerdag med masser af gæster i huset, hvor du gerne vil sætte dagsordenen og tage højde for alle gæsters behov, kan et tapasbord være et oplagt valg. Du får nemlig mulighed for at tilberede og servere mange forskellige typer af lækre tapasretter, og samtidig kan du sikre dig, at alle gæsterne får en masse lækker mad. Derudover er tapasbordet også perfekt til spontant selskab, da det er nemt at tilberede retterne på forhånd, samle dem på et bord og nyde dem sammen med gæsterne. Med inspiration fra Norevent.dk kan du finde frem til den perfekte tapas menu ud af huset, som er velegnet til både store og små selskaber.

 

Tapas fra den spanske solkyst

Tapas bruges på spansk i daglig tale om små stykker mad, der typisk serveres sammen med drikkevarer i en bar eller restaurant. I dag bruges begrebet tapas dog også om en decideret madret, der serveres som et helt måltid. Tapas stammer fra den iberiske halvø (hovedsageligt Spanien), hvor man traditionelt har spist tapas i forbindelse med en øl eller et glas vin i solnedgangen på strandpromenaden. Det var især de fattige arbejdere, der havde mulighed for at nyde denne form for middagsselskab, da de ikke havde råd til at betale for en hel middag på en restaurant, og i stedet blot skulle betale for deres drikkevarer. Her kunne de medbringe madpakker fra hjemmet eller købe lidt brød og lignende på vejen til promenaden. De kunne herefter spise dette sammen med vin eller øl nede på strandpromenaden, hvor der var masser af andre ligesindede. Det var her, de kunne nyde solnedgangen sammen med vennerne uden at skulle betale fuld pris for middagen. I dag serverer mange restauranter tapas, der minder om de traditionelle retter fra sydspanske kyststrækninger som Costa Brava eller Costa del Sol. Tapas består typisk af små stykker let og hurtigt tilberedt mad (ofte kød), oftest mellem to-fire stykker per ret. Der skal altid serveres god drikkevare til retterne, da det er essensen ved begrebet tapas – man skal kunne nyde god vine eller øl sammen med sin mad!

 

Førende aktører inden for gourmetcatering

Nogle af Danmarks førende aktører inden for gourmetcatering er Norevent, Deli & Event og Catering Company Aarhus/Frederiksbjerg. Disse firmaer leverer alt fra sandwichborde til gourmetbuffeter samt serveringspersonalet – alt du skal bruge til en skøn aften med dine gæster! Norevent leverer blandt andet catering ud af huset i Århus, Randers og omegn. Besøg deres hjemmeside for mere information.