Arranger en børnefødselsdag med tema

Hjemmeside om oplevelser og arrangementer

Arranger en børnefødselsdag med tema

En god børnefødselsdag kan betyde meget for et barn. Deres fødselsdag er trods alt den dag på året, hvor de er i fokus, og hvor de kan få lov til at lægge programmet. Derfor kan det nogle gange også være svært at elve op til forventningerne som forælder. Den byrde kan dog lettes ved at arrangere en fødselsdag med et godt tema.

Lad barnet føle sig set

Først og fremmest vil det unægteligt få dit barn til at føle sig set, hvis du arrangerer en fødselsdag omkring deres yndlingstema. Det kan for eksempel være, at de elsker spiderman, eller at de har brugt de sidste mange måneder med næsen begravet i Harry Potter bøgerne. Så er det jo helt oplagt, hvilket tema deres fødselsdag skal have, og de kan få lov til at trække deres venner og klassekammerater med ind i deres yndlingsunivers. Med et har du allerede givet dit barn meget mere end blot en fødselsdag med deres venner.

Gør det kedelige spændende

Det er dog langt fra den eneste måde hvorpå et godt tema kan redde en børnefødselsdag. Det kan nemlig også være med til at gøre de mindre sjove dele spændende og en del af temaet. For eksempel kan grøntsagsstænger på fødselsdagsbordet være en god måde at undgå for meget sukker til en fødselsdag med hyperaktive børn.

Hvis man har været forælder ved bare en enkelt fødselsdag, ved man dog også godt, at de ikke ligefrem er populære. Gør man dem til en del af temaet er det dog langt nemmere at få dem afsat. Det samme kan gøre sig gældende med aktiviteter og meget andet til en fødselsdag for børn og unge. Det handler bare om at tænke kreativt, når det kommer til temaet.

Lad temaet informere børnenes leg

Det er dog ikke kun dig som forælder, der kan nyde godt af et skarpt tema. Det kan alle deltagende børn. I sidste ende er en fødselsdag nemlig bare en god undskyldning for at samle en masse børn til sjov og leg på fødselarens præmisser.

Hvis der allerede fra starten er defineret et tema, er det langt nemmere at sætte legen i gang. Røvere og soldater kan nemt blive til superhelte og skurke eller Harry Potter og Dødsgardister. Børnene har sikkert selv langt bedre ideer, men med et godt tema, kan du hjælpe med at sætte dem i gang.